Spiralen plaatsen

In onze verloskundigenpraktijk bieden wij de mogelijkheid aan voor het laten plaatsen of verwijderen van een spiraal. Het voordeel om deze bij ons te laten plaatsen, is dat we er veel ervaring in hebben en dat het we na de plaatsing echoscopisch controleren of de spiraal zich ook daadwerkelijk op de goede plaats bevind.

De spiraal kan geplaatst worden minimaal 10 weken na de bevalling. Als je nog nooit bevallen bent, dan plaatsen we hem het liefst tijdens je menstruatie, omdat dan je baarmoedermond iets open staat.

Zes weken na de plaatsing vindt nog een nacontrole plaats, waarbij gecontroleerd wordt of de spiraal zich nog steeds op de goede plaats bevind. Dit doen we door middel van een echo.

Belangrijk om te weten

Wat heel belangrijk is voor de plaatsing is dat je zeker weet dat je niet zwanger kunt zijn en dat je zeker weet dat je geen SOA (geslachtsziekte) hebt.

 

Uitleg vóór de plaatsing

Voorafgaand aan de plaatsing is er een (telefonisch) gesprek, waarin uitleg wordt gegeven over de plaatsing van een spiraal en de verschillen, voor- en nadelen van de koper- of hormoonspiraal.

Vergoeding van je anticonceptie

De plaatsing wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed. De spiraal moet je wel vaak zelf betalen.
Check van tevoren je polisvoorwaarden.

J. Perkstraat 1 • 4207 RB Gorinchem • Telefonisch spreekuur:
 06-193 484 77 (Op werkdagen tussen 12:00 en 13:00 uur) • Diensttelefoon: 06-461 214 46
 (24 uur per dag bereikbaar)