Tijdens de bevalling doen wij er alles aan om de geboorte een bijzondere ervaring te laten zijn.

We beoordelen de vooruitgang van de bevalling en luisteren goed naar hoe jij je voelt. We helpen je vervolgens de weeën goed op te vangen, waarbij we rekening houden met je wensen en draagkracht.

Wanneer de zwangerschap ongecompliceerd is verlopen kun je kiezen waar je wilt bevallen: thuis of in het ziekenhuis. Tijdens de bevalling is het belangrijk dat jij je veilig en vertrouwd voelt. Dit is voor de één thuis en voor de ander juist in het ziekenhuis. Dit is een persoonlijke keuze. Je kunt tijdens de bevalling nog beslissen waar je wilt bevallen. In beide gevallen worden we geassisteerd door een kraamverzorgster. Is er sprake van een medische indicatie dan worden we in het ziekenhuis geassisteerd door een verpleegkundige. Wij hebben ook spullen bij ons voor acute opvang thuis, zoals een zuurstofkoffer en infuus-benodigdheden. Uit onderzoek ik gebleken dat een thuisbevalling net zo veilig is als een ziekenhuis bevalling.

Manieren van bevallen

Er zijn meerdere manieren om te bevallen. In principe kun je bevallen in de houding die je zelf prettig vindt. Dat kan bijvoorbeeld half zittend in bed, op de baarkruk, liggend op de rug of zij, staand, hurkend, knielend of op handen en knieën zijn. Ook is er de mogelijkheid om in bad te bevallen. In het ziekenhuis is een bevalbad aanwezig.

In aanloop naar de bevalling moet je enkele praktische zaken regelen. Op deze pagina vind je een overzicht.

J. Perkstraat 1 • 4207 RB Gorinchem • Telefonisch spreekuur:
 06-193 484 77 (Op werkdagen tussen 12:00 en 13:00 uur) • Diensttelefoon: 06-461 214 46
 (24 uur per dag bereikbaar)