De komst van een kind is bijzonder en verdient bijzondere aandacht. We begeleiden jullie graag in deze spannende tijd.
We zijn een hecht en professioneel team van vier verloskundigen. We zijn er om jou te begeleiden in je zwangerschap, tijdens je bevalling thuis of in het ziekenhuis en tijdens de kraamperiode. Ook geven wij begeleiding bij en na een miskraam. Ons werk en de wensen van de zwangere nemen we serieus. We bieden een persoonlijke begeleiding en hopen dat jullie zo in vertrouwen naar de bevalling en naar het ouderschap toe kunnen leven.

Iedereen uit Gorinchem en omgeving (Arkel, Dalem, Vuren, Schelluinen en Spijk) is bij ons van harte welkom. We zijn het aanspreekpunt voor alle vragen over zwanger worden, zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Uiteraard begeleiden we je ook als je zwangerschap anders loopt dan verwacht. Dag en nacht staan we klaar om elke aanstaande of jonge moeder te helpen.

De dienstdoende verloskundige is altijd te bereiken bij vragen of als je ongerust bent.

Wij werken volgens een rooster waarbij er altijd een verloskundige bereikbaar is voor bevallingen, kraamvisites en spoedeisende zaken. We doen afwisselend spreekuren op twee verschillende locaties. We streven ernaar dat je in de zwangerschap kennis kan maken met elke verloskundige.

We vinden het belangrijk om jullie wensen voorop te stellen. Iedereen is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Samen zullen we kijken welke zorg het beste bij jou past. Elke maand bespreken wij samen met de gynaecoloog, na toestemming van de zwangere, alle intakes om samen te kijken welke zorg het beste past bij jou.

Van links naar rechts: Coraline Heikens, Martine Kroeze, Susanne Schoonderbeek en Annet van Vliet

Echo’s maken

Martine, Susanne en Coraline zijn naast verloskundige ook echoscopiste. We hebben geavanceerde apparatuur in de praktijk om zelf echo’s te maken. Ook de 20 weken echo kan bij ons in de praktijk worden gemaakt. Hiervoor komt een collega verloskundige met jarenlange echo-ervaring.

Wij zijn allemaal lid van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Hiervoor moet je aan bepaalde eisen voldoen en moet je regelmatig nascholingen volgen. We werken volgens de vastgestelde richtlijnen en adviezen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Onze kennis is dus altijd up-to-date en we werken met de nieuwste middelen en methoden.

Voorlichting

Naast het verlenen van verloskundige zorg, organiseren wij ook voorlichtingsavonden met het consultatiebureau over de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode met je kind.

Verder zijn we mede-oprichters van het Mama-cafe. Samen met vijf andere verloskundigepraktijken hebben wij een coöperatie opgericht om de zorg voor zwangeren en de samenwerking in de ketenzorg te verbeteren. Je kunt hierover meer lezen op www.nieuwindewereld.nl

Waarneming en stagiaires

Vanwege ziekte, bijscholing of tijdens de vakantie kunnen we gebruikmaken van een waarneemster. We hebben een vaste waarneemster: Annet van Vliet.

Soms zul je ons samen met een studente verloskunde zien. Het is de bedoeling dat de studente onder onze leiding spreekuur, bevallingen en kraamvisites gaat doen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, laat het ons dan van tevoren weten.