pagina-voeding-tijdens-zwangerschap-Verloskundige-Praktijk-Gorinchem

De juiste voeding is belangrijk voor een goede zwangerschap en een gezonde baby. Dat begint zelfs al voordat je zwanger bent. Foliumzuur, vitamine D en visolie zijn bijvoorbeeld van belang om al in te nemen als je probeert zwanger te worden. Een extra voorraad van deze stoffen is nodig voor een goede start voor je kind. Uiteraard is het ook voor jezelf belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen nu je lichaam zich gereed maakt om een baby te laten groeien.

Als je zwanger bent (of wilt worden), is het verstandig om sommige dingen te laten staan. Gebruik geen alcohol meer en stop met roken en passief meeroken. Bekijk dit filmpje eens over wat er in je lichaam gebeurt als je rookt en wat de gevolgen van roken voor jou en de baby zijn. Stop ook met het gebruik van drugs.

Sommige dingen kun je juist beter wel gaan gebruiken om je lichaam te ondersteunen bij zijn taak. De bekende Schijf van Vijf biedt een goede houvast. Bekijk de site van het Voedingscentrum voor tips over gezonde voeding.

In de zwangerschap is je weerstand wat lager dan normaal en bovendien groeit er een baby in je. Daarom is het raadzaam om ook te kijken wat je kunt doen om hygiënischer te werken in de keuken. Deze en nog veel meer informatie kun je vinden op www.voedingscentrum.nl en natuurlijk kun je je vragen ook bij ons stellen.