Wanneer bel je ons?

Vanaf 37 weken tot 42 weken is de normale tijd om te bevallen. Heb je het idee dat je voor de 37 weken aan het bevallen bent, bel ons dan altijd direct. Ben je tussen de 37 en 42 weken zwanger, dan kun je hieronder lezen wanneer je ons moet bellen als de bevalling begonnen is:

Ongerustheid

Bellen mag altijd bij twijfel, ongerustheid of als je even wilt overleggen!

Weeën

Je verwacht je eerste kind? Bel ons als de weeën een uur lang om de 3 minuten komen. Vaak duren ze dan ongeveer een minuut en kost het je moeite de weeën op te vangen. Je hebt bent al een keer bevallen? Bel ons als de weeën om de 4 a 5 minuten komen en krachtig aanvoelen.

Bloed- en slijmverlies

Doordat de baarmoedermond wat gaat veranderen kun je rond je uitgerekende datum wat bloed- en slijmverlies krijgen. Dit is geen reden tot ongerustheid. Twijfel je over de hoeveelheid bloedverlies, neem dan contact met ons op.

Gebroken vliezen

In 10% van de gevallen begint de bevalling met het breken van de vliezen. Gebeurt dit overdag, laat het ons dan weten zodat we een plan met je kunnen maken. Breken je vliezen in de nacht en heb je nog weinig of geen weeën, probeer dan nog wat te slapen en bel ons in de ochtend. Als het vruchtwater groen of bruin is of het hoofdje was nog niet ingedaald tijdens de laatste controle dan is dat altijd reden om direct te bellen.

 

J. Perkstraat 1 • 4207 RB Gorinchem • Telefonisch spreekuur:
 06-193 484 77 (Op werkdagen tussen 12:00 en 13:00 uur) • Diensttelefoon: 06-461 214 46
 (24 uur per dag bereikbaar)