Als je zwanger bent, kan het nuttig zijn een zwangerschapscursus of voorlichtingsavond te gaan volgen. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Denk er over na wat bij jou en eventueel jouw partner past. Hieronder volgt een opsomming van de verschillende vormen van voorlichting in Gorinchem.

Voorlichtingsavonden georganiseerd door de GGD
Bij deze avonden vertellen wij samen met het consultatiebureau belangrijke informatie over de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode met je kind. De avonden zijn gratis en je kunt kiezen of je samen of alleen komt.

Mamacafe
Iedere vrijdagochtend is er bij de LimonadeBrigade in de bibliotheek een mamacafe van 10:00 tot 12:00. Tijdens die ochtend zijn er allerlei workshops en onderwerpen die aan de orde komen. Wij zijn er ook geregeld te vinden om antwoorden te geven op uiteenlopende vragen. De onderwerpen waar je aan kunt denken zijn: draagdoeken, babytaal, bevalplan, vakantie met een baby, etc.

Cursus Samen Bevallen
Deze cursus wordt gegeven door Else Hoekstra in Gorinchem. Deze cursus is een goede voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd voor jou en je partner. Het is erg informatief en er is aandacht voor ontspanning en ademhalingstechnieken tijdens de bevalling. Telefoonnummer: 0183-638812.

Voorbereid bevallen
Een eendaagse cursus (op zaterdag) voor zwangere en partner met een overeenkomende inhoud als Samen Bevallen, maar dan ingekort.

Haptonomie
Deze wordt gegeven in Giessenburg, door Ted Bos. Tijdens deze cursus staat contact maken met het kind in de baarmoeder centraal. www.haptonomie-bij-zwangerschap.nl Telefoonnummer: 06-237 547 40

Informatiebijeenkomst in het Beatrix ziekenhuis
Deze bijeenkomst gaat specifiek over bevallen in het ziekenhuis. Je kunt ook een bezoek brengen aan de afdeling Verloskunde. www.rivas.nl
Informatie-avonden over borstvoeding, zie www.rivas.nl of informeer bij je eigen kraamzorgbureau.

Verder kun je ook gebruik maken van Zwangerschapszwemmen, iedere maandagavond in het Caribabad, telefoonnummer: 0183-623911. Dit is geen informatieve bijeenkomst omtrent zwangerschap of bevalling, het is puur beweging.

Daarnaast kun je nog een stapje verder de toekomst in kijken: EHBO bij zuigelingen en kinderen. Via deze link krijg je 5 euro korting op de cursus die, afhankelijk van je zorgverzekeraar en polis, ook nog gedeeltelijk wordt vergoed. Vraag dit voor de zekerheid na bij je zorgverzekeraar.