De dienstdoende verloskundige is altijd te bereiken bij vragen of als je ongerust bent.

Wij werken volgens een rooster waarbij er altijd een verloskundige bereikbaar is voor bevallingen, kraamvisites en spoedeisende zaken. We doen afwisselend spreekuren op twee verschillende locaties. We streven ernaar dat je in de zwangerschap kennis kan maken met elke verloskundige.

We vinden het belangrijk om jullie wensen voorop te stellen. Iedereen is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Samen zullen we kijken welke zorg het beste bij jou past. Elke maand bespreken wij samen met de gynaecoloog, na toestemming van de zwangere, alle intakes om samen te kijken welke zorg het beste past bij jou.

Van links naar rechts: Coraline Heikens, Martine Kroeze, Susanne Schoonderbeek en Annet van Vliet

Waarneming en stagiaires

Vanwege ziekte, bijscholing of tijdens de vakantie kunnen we gebruikmaken van waarneemster Esther Koppelaar. Soms zul je ons samen met een studente verloskunde zien. Het is de bedoeling dat de studente onder onze leiding spreekuur, bevallingen en kraamvisites gaat doen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, laat het ons dan van tevoren weten.

Echo’s maken

Martine, Susanne en Coraline zijn naast verloskundige ook echoscopiste. We hebben geavanceerde apparatuur in de praktijk om zelf echo’s te maken. Ook de 20 weken echo kan bij ons in de praktijk worden gemaakt. Hiervoor komt een collega verloskundige met jarenlange echo-ervaring. Wij zijn allemaal lid van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Hiervoor moet je aan bepaalde eisen voldoen en moet je regelmatig nascholingen volgen. We werken volgens de vastgestelde richtlijnen en adviezen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Onze kennis is dus altijd up-to-date en we werken met de nieuwste middelen en methoden.

Voorlichting

Naast het verlenen van verloskundige zorg, organiseren wij ook voorlichtingsavonden over de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode met je kind.

Verder zijn we mede-oprichters van het Mama-cafe.

Samen met vijf andere verloskundigepraktijken hebben wij een coöperatie opgericht om de zorg voor zwangeren en de samenwerking in de ketenzorg te verbeteren. Je kunt hierover meer lezen op www.nieuwindewereld.nl

Klachtenregeling

Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons, we nemen graag de tijd om dit met jullie te bespreken. Als het niet lukt om er samen uit te komen kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg) Zij zijn onpartijdig en werken onafhankelijk en helpen je graag verder met ondersteuning en/of advies. Ook bemiddelen zij bij het vinden van een oplossing. Zij zijn te bereiken onder telefoonnummer 088 - 024 51 23. Je kunt ook mailen naar klachtverloskunde@cbkz.nl Voor meer informatie kijk op www.klachtverloskunde.nl

J. Perkstraat 1 • 4207 RB Gorinchem • Telefonisch spreekuur:
 06-193 484 77 (Op werkdagen tussen 12:00 en 13:00 uur) • Diensttelefoon: 06-461 214 46
 (24 uur per dag bereikbaar)